KRS

Oddział Mazowiecki

Płock: tradycyjnie czy na parze? Jak gotować

16.04.2013, Kluby zdrowia

Gotowanie tradycyjne czy na parze? Lepiej udusić, upiec, a może zjeść na surowo? Arkana technik przyrządzania potraw, które najlepiej służą naszemu zdrowiu, poznamy już 17 kwietnia na spotkaniu Klubu Zdrowia w Płocku.

Wolontariusze lokalnej filii Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej (ChSCh) zapraszają tym razem na bezpłatne zajęcia Szkoły Zdrowego Gotowania. Oprócz interesującego wykładu uczestnicy poznają smak i przepisy na kolejne zdrowe potrawy oraz na własne oczy zobaczą, jak je przyrządzić.

Bezpłatne spotkania klubu w Płocku odbywają się dwa razy w miesiącu. Podczas ostatniego programu, zatytułowanego Wielki mit białkowy (3 kwietnia), mowa była na temat białka w diecie. Prelegentka Beata Śleszyńska podkreślała, że nasze pożywienie powinno być zróżnicowane i zawierać odpowiednią ilość różnorodnych składników odżywczych. Co ciekawe, białko roślinne może stać się pełnowartościowe, kiedy połączymy ze sobą np. zboża i rośliny strączkowe.

Na najbliższe spotkanie Klubu Zdrowia w Płocku zaprasza w środę, 17 kwietnia, jak zwykle do lokalu przy ul. Gradowskiego 15. Początek o godzinie 17:30.

Czytaj więcej o klubach zdrowia.

Czytaj więcej o pomocy zdrowotnej.

Tekst: Justyna Libera, aw

Pomóż nam

Kontakt

Chrześcijańska Służba Charytatywna
Oddział Mazowiecki
ul. Foksal 8
00-366 Warszawa

Nr konta bankowego:
52 2030 0045 1110 0000 0271 7400

Tel.: (+48) 22 34 99 935
E-mail:

Zgłoś uwagę do strony

Ta strona używa plików Cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Czytaj więcej »
Zamknij